torsdag 5 december 2019

Nattens mirakel av Elizabeth Berg

En fin och varm berättelse med små korta kapitel och inblickar i karaktärernas liv. En bok som efterlämnar en mysig känsla.

En ljuvlig roman om oväntad vänskap, gemenskap och om hur små gester av godhet kan förändra ett liv. Lucille Howard börjar bli gammal, men hon håller sig sysselsatt. Inspirerad av sin käre bortgångne vän Arthur Truluv har hon börjat hålla bakningskurser hemma i köket, där hon delar med sig av de hemliga recepten till sin klassiska Southern Yellow cake, de perfekta småkakorna och andra livsviktiga sötsaker. Kurserna har blivit så populära att hon anställt Iris, som är ny i staden, som assistent. Iris kan inte baka, men hon behöver jobbet för att slippa tänka på ett stort beslut hon bittert ångrar att hon tog. När en ny familj flyttar in i huset bredvid, och tragedin slår till, kliver Lucille in och tar hand om familjens son, Lincoln. Men Lincolns föräldrar är inte de enda i staden som går en osäker framtid till mötes Nattens mirakel är en hjärtevärmande roman som påminner oss om att de människor vi lär oss att älska inte alltid är just de vi förväntade oss.

Elizabeth Berg
Nattens mirakel
Printz Publishing
ISBN: 978917771234
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter bra.
  Ha en fin torsdag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Korta kapitel gillas av mig :-) Minns en bok av Hasse Alfredsson som jag läste i ungdomen som hette Gummitummen. Den var skriven i dagboksform och det första kapitlet löd (med reservation för dom faktiska dagarna):
  "Måndagen den 1:a december"
  - Idag är det torsdag.

  Haha! Älskar humorn, fast det kapitlet kanske var i kortaste laget :-D

  Ha en fin dag!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Den låter läsvärd tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.