lördag 7 december 2019

Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan

En riktig pärla. Julafton på den lilla ön i havet är del tre i serien om ön Mure i Skottland. För övrigt ett land jag gärna skulle vilja besöka, varför jag läser med ännu större behållning. Serien har vuxit för varje bok och känns över lag som Colgans bästa.

Julen är en tid för att mysa framför brasan och kanske njuta av den skotska klassikern sirapskaka med hutt - om du inte råkat bli gravid med din före detta chef förstås, och inte vet hur du ska berätta det för honom. Kommer Flora att samla modet och avslöja sanningen för sina nära och kära? Och kommer hennes pojkvän Joel tycka att hon är bärare av goda nyheter - eller kommer den här julen bli lika gråkall som högländerna i midvintertid?

Samtidigt försöker Saif, läkare och flykting från det krigshärjade Syrien, njuta av sin första västerländska jul tillsammans med sina söner. Hans fru är dock fortfarande saknad, och hennes frånvaro påverkar dem alla. Kan familjen finna tröst och glädje ändå?

Följ med till ett vackert nordligt hörn av världen, till gemenskapen på Mure, och upplev en höglandsjul du sent kommer att glömma!

Jenny Colgan
Julafton på den lilla ön i havet (del 3)
via Storytel
ISBN: 9789113094168
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Vi har varit till Skottland en långhelg en gång och jag skulle absolut inte ha nåt emot att återvända :-)

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 2. Då har jag något att se fram emot för boken är beställd på bibblan. Det vore perfekt om den kom lagom till julledigheten.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jenny colgan är en av mina favorit författare. Måste läsa denna med. Ha en fortsatt trevlig kväll kram Nina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.