lördag 14 december 2019

Antikkurs för vilsna hjärtan av Åsa Hallengård

Jag tycker om att läsa sammanflätade relationsromaner. Om människor som hamnar tillsammans och lär känna varandra, ibland motvilligt som om ödet sammanfört dem. Är författaren riktigt skicklig är det roligt att se hur karaktärerna förändras, blommar upp och genomgår en inre livsomvälvande resa. Hallengård är en debutförfattare som jag tror mycket på. Hennes roman är lågmäld och stundtals skruvad och oväntad. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av henne.

Kristina blir högst motvilligt kursledare för en antikkurs. Hon vill inte träffa nya människor utan trivs bäst hemma. Eller gör hon verkligen det? Vilka hemligheter bär hon på?

Medelåldersparet Martin och Maria kämpar med sitt haltande förhållande. Kursen blir en sista utväg att lappa ihop äktenskapet. Klara, den unga, vilsna, ensamstående mamman råkar vinna kursen i en tävling. Kan hon kanske sälja vinsten så att hon slipper att gå? Änklingen Per-Olof blir övertalad av sina döttrar att komma ut och träffa folk. Kocken Peter är den ende som faktiskt ser fram emot att lära sig mer om antikviteter.

Under kursens gång flätas de olika kursdeltagarnas öden in i varandra. Vänskapsband knyts, kärlek spirar och hämnden är ljuv.Åsa Hallengård
Antikkurs för vilsna hjärtan
via Storytel
ISBN: 9789188013958
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. En antikkurs för att lappa ihop ett äktenskap? Det var ett annorlunda grepp måste jag säga :-D

    Ha en fin stor-lördag!

    SvaraRadera
  2. Håller med Ama om att det var ett annorlunda grepp men bara fantasin begränsar oss ;-) Verkar vara en trevlig bok i alla fall.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.