måndag 18 november 2019

Vinter vid Sommen av Camilla Dahlson

Camilla har kommit att bli en av mina författar-förebilder. Vi är kollegor vid samma bokförlag, då hon också har gett ut barnböcker vid Idus förlag, men hon har också skrivit härliga och genuina feelgood för vuxna. En dröm även för mig. Att kombinera författarskapet med det här stora spannet. Hennes Sommar vid Sommen läste jag med stor behållning och blev därför så glad när jag såg att Dahlson skrivit en fristående uppföljare.

Lisen är en ensamstående tvåbarnsmamma som harvar på med sitt skiftjobb i matbutiken för att få livet att gå ihop. Men så en dag förändras allt -Lisen får helt plötsligt ärva ett spahotell av en okänd kvinna.  

Allt visar sig dock inte vara guld och gröna skogar. Finanserna är usla och Lisen, som aldrig drivit vare sig hotell eller spa-anläggning, får glatt improvisera med allt ifrån honungsinpackningar till fiskbehandlingar.  

Till sin hjälp har hon stjärnkocken Einar som på ett mystiskt sätt dykt upp när hon som mest behövde det, och till sin "stjälp" den aningen truliga Majken, som tidigare drivit Solhagen och nu vägrar släppa taget.  

Kan de tillsammans rädda Solhagen från ruinernas brant?


Camilla Dahlson
Vinter vid Sommen
via Storytel
ISBN: 9789178614790
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Den här boken står på min önskelista hoppas få möjlighet att läsa den. Ha en fortsatt trevlig dag kram Nina

  SvaraRadera
 2. Låter som en myspysbok med en liten knorr från stjälpen :-D

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Jag måste genast se om den finns på bibblan för den för den första boken tycke jag mycket om.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.