torsdag 28 november 2019

Tvång av Mats Johansson

En djup och inlevelsefull berättelse skriven med stor närvaro. Väldigt läsvärd.

Berättelsen Tvång är en ungdomsbok som handlar om tvångstankar/tvångshandlingar. Berättelsen fyller ett viktigt behov och grundbudskapet är att det är viktigt att ha någon att prata med om detta svåra, som också är belagt med så mycket skamkänslor.
Huvudpersonen heter Lina och har det jobbigt, men får fint stöd av sina föräldrar. Berättelsen handlar om Linas känslor inför samt själva besöket hos en kurator. Slutet ger hopp.

Utdrag ur boken:
- Du är så otroligt stark, Lina. Och du ska veta att du inte är ensam. Du skulle bli förvånad om jag sa hur många som kommer hit av samma skäl som du. Men de flesta blir hjälpta av behandling, även om det tar tid. Det är en bra början att berätta! Vi människor borde definitivt prata mer om hur vi mår inuti. Kan du tänka dig att fortsätta komma till mig? frågade Linda.


Mats Johansson
Tvång
Kikkuli förlag
ISBN: 9789188195821
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ännu en viktig bok...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. En vän till oss hade en i sin släkt som hade tvångsbeteende som tonåring. Kunde inte ta på saker och ting, som öppna en dörr eller bara ta någon annan i handen. Då var hon tvungen att tvätta sig, och det var nästan i ritual det med.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.