söndag 24 november 2019

Söndagens smakbit, v. 47 Nattens mirakel

Veckans smakbit, helt tagen ur sitt sammanhang, precis där jag läser.

Tiny slutar tugga, säger ingenting.
Monica tänker sluta. Hon tänker slänga sitt förkläde rakt i ansiktet på Polly och gå därifrån. Hon fick ett tecken om att hon inte skulle göra så här, klart som dagen, och struntade i det. Nu har hon gjort bort sig inför Tiny och den här kvinnan. Nu vet han att hon gillar honom, och hon kommer aldrig att kunna sätta fram mat till honom igen utan att känna sig som en idiot.
"Wow", säger Tiny till slut, och Monica säger: "Äsch, glöm det. Vill du ha påtår?"

s. 46 ur Nattens mirakel av Elizabeth Berg (författaren till Arthur Truluv)
Fler smakbitar här

Jag läste rubriken till en artikel, att de som börjar julpynta tidigt är lyckligare ... eller blir lyckligare. Hur vetenskapligt bevisat det är låter jag vara osagt, men sanningen är i alla fall att jag och Chris tjuvstartade här hemma. Adventsstjärnor- och stakar åkte fram och till och med två tomteljus och en tomtegardin även om övriga julprydnader får låta sig vänta. Lite. Men jag är av den devisen att julen med fördel avnjutes i förväg hellre än efter julhelgen. Nu har jag alla julkänslor. Då vill jag bara städa bort.

Annars ägnar jag väl helgen mest åt det jag gillar, allra bäst. Att skrota runt, dricka kaffe, läsa och skriva.

14 kommentarer:

 1. Aj, aj, aj... Inte tjuvstarta! Till första advent går jag all-in och till tjugondag Knut all-out. Fast det beror säkert på att jag är en mästare att skjuta upp allt till sista stund ;-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Vi brukar ta julpyntandet sent, annars tröttnar vi redan innan jul...

  SvaraRadera
 3. Tänk vad härligt det hade varit om julpynt var lösningen. Då kunde man haft den uppe hela året.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den boken har jag sett på några bloggar, får kolla upp den.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten!

  Även här tjuvstartas det men det känns helt ok med tanke på hur mörk november är.

  Kram och ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 6. Låter som ypperlig sysselsättning för helgen :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! En tidigare okänd bok för mig.
  Hmm... får väl börja julpynta då, för lite lyckokänsla. ;)

  SvaraRadera
 8. Jag har inte börjat julpynta än en är bra sugen på det! Har däremot börjat läsa lite julböcker (sån't jag kan tänkas läsa för barnen i skolan). Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Hej, jag som pensionär måste nog trots det tjuvstarta lite för på fredag ska jag på första julbordet och på lördag jobbar jag på vår julmarknad. Gillar inte julen men mår inte så dåligt av den längre som jag gjorde när jag var yngre. Smakbiten sa mig inte så mycket, omslaget gillade jag. Ha en fortsatt fin söndag

  SvaraRadera
 10. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten. kan tänka mig att tända ljus bara för att det är så alldeles ovanligt mörkt denna november

  SvaraRadera
 11. jag pyntar tidigt, vill ta det lugnt, njuta länge; första advent, lucia... dessutom är det mysig med alla ljus i mörker. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Jag har satt upp julgardiner, tidigare i vardagsrummet, idag i köket. Har dessutom börjat fundera på vilket pynt som ska vara var. Lite variation vill jag ju ha, så det funkar inte att sätta allt så som det var ifjol..

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 14. Vi julpyntar minimalt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.