söndag 17 november 2019

Söndagens smakbit, v. 46 En oväntad jul

"Må den snabbaste tomtenissen vinna!", ropar mannen, och blåser högt i visselpipan. Publiken hejar och applåderar och ute på gräsmattan fortsätter kaoset, med djur som far i alla riktningar. Hunden drar sin ägare efter sig och kastar sig in i publiken medan den skäller vilt. Katten sliter sig och far upp i närmaste träd. Shetlandsponnyn travar iväg i fel riktning, sedan stannar den tvärt. Illern far fram och tillbaka mellan de andra djuren i en vanvettig dans, medan kon, fåret, laman och kaninen förblir där de är och fortsätter att beta i gräset.

s. 137 ur En oväntad jul av Natalie Cox
Fler smakbitar här

När november är här brukar jag börja smyga in de första julromanerna i min läsning. En oväntad jul är hittills en klar favorit. För den som vill åt julkänsla och dessutom älskar djur och romantiska komedier är det här boken med stort B. Läs och njut.

Själv ägnar jag mesta delen av helgen åt att skriva. Även jag på ett manus som utspelar sig i juletid.

18 kommentarer:

 1. låter som trevlig läsning, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 2. Svårt att få julfeeling ännu här nere.
  Ha en bra söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Denne boken står i bokhyllen min og venter på jul :-) Jeg liker å lese juleromaner rett rundt jul, eller hvertfall i desember. Så jeg bruker spare de jeg finner til det. Da får jeg også tid til å glede meg til dem :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Jag vill så gärna läsa julmys till jul, men det känns som att planeringen blev full av deckare. På något sätt måste jag få in lite mys också :)

  SvaraRadera
 5. Så du dubbel-jular alltså :-) Verkligen en stor samling djur där på gräsmattan åsså betar dom gräs också? Stämmer inte riktigt med omslaget... ;-)

  Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 6. Den läser jag just nu!

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 7. Det är väldigt sällan jag läst "julromaner" när det börjar närma sig jul, men i år har jag faktiskt blivit lite sugen och kanske jag provar i år. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Oj, det verkligen dräller av djur i den smakbiten, tack för den! :)

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Det låter som mysig läsning.

  SvaraRadera
 10. Jeg elsker julebøker og julefilmer, selv om de ofte er svært banale. En fin smakebit!

  SvaraRadera
 11. Hej, det blev dessvärre noll rätt för mig, anti-jultant som jag är. Men tackar ändå för smakbiten och trevligt att den passade just dig! Trevlig söndag

  SvaraRadera
 12. Julböcker känns som något "nytt". I år är jag väldigt sugen på att läsa något mysigt juligt!

  SvaraRadera
 13. Jag har också så smått börja känna att det kan vara dags att läsa någon julbok.

  SvaraRadera
 14. Säkert mysig läsning. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Tack fr smakbiten! Ska kolla up den.

  SvaraRadera
 16. kände inte alls till den här boken. kanske blir det någon jubok så småningom. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 17. Jag har läst min första julbok för i år men en som har med en shetlandsponny <3 låter verkligen toppintressant!

  SvaraRadera
 18. Det där låter som mysig läsning. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.