onsdag 27 november 2019

Sch, mamma sover! av Vanja Persson

En insiktsfull och informativ berättelse på samma gång som den fantasifull och magisk. Lika fin för den vuxna som för barnet. Själv kände jag igen mig i huvudpersonen, mamman. Hur det var för mig när jag senast var sjukskriven för utmattning. Då jag kunde sova bortåt tolv timmar, sedan gå upp och säga hej då till övriga familjen och kort därefter somna om i soffan. En viktig bok, oavsett anledningen till en förälders abnorma trötthet.

1 trött mamma + 2 vilda tjejer = världens bästa dag! 

Lördagar är Ellas och Alices favoritdag - då leker mamma med dem hela dagen! Tänk vad roligt de ska ha med spännande äventyr, roliga lekar och massor av mys. Vems tur är det att bestämma nästa lek? 

Sch, mamma sover! handlar om allt roligt som en trött mamma och hennes två barn gör en helt vanlig lördag. Med stämningsfulla bilder av debutanten Sophie Garcia skildras en varm berättelse av hur det går att skapa fin familjetid trots en förälders sjukdom. Låt lekarna i boken inspirera till att hitta på roliga saker som även en trött och sjuk förälder kan vara med på.


Vanja Persson (text)
Sophie Garcia (bild)
Sch, mamma sover!
Funkibator förlag
ISBN: 9789198525991
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Kom genast att tänka på "Björnen sover" fast han sover ju inte så länge...

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. En viktig bok med tanke på hur många kvinnor som blir utmattade och utbrända. Det är inte alltid så lätt för barnen att förstå.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.