måndag 11 november 2019

Operamopsen av Linda Bonaventura och Disa Åberg

En fantastisk, varm och mysig berättelse ur ett lite annorlunda, ovanligt berättarperspektiv, sätt i vuxenlitteraturen. Här har en liten mops en framträdande roll. Berättad med humor och närvaro, med allvar och igenkänning. Jag blir alldeles varm om hjärtat.

Stambytet i bostadsrättsföreningen Kastanjen sammanför människorna på oväntade sätt då de tvingas dela kök och dusch i gemensamma utrymmen. Mopsen Malcolm blir förälskad i en operasångerska och inget blir sig likt i den tidigare så stela trappuppgången. I takt med att rören i huset byts ut genomgår även invånarna ett inre stambyte. Plötsligt skapas nya relationer som förändrar allt. 
Romanen påminner om succén "Tillsammans är man mindre ensam", där man ofta skrattar högt när man läser. Men också gråter ibland. En roman om att våga förverkliga sina drömmar, se sanningen i vitögat och möta sig själv. 
Gullan Silfverstierna är en avdankad och alkoholiserad operasångerska som numera har sin största beundrare i mopsen Malcolm. Malcolm ägs av Britta, en lite barsk pensionerad utlandskorre. Hennes hatobjekt är skandalmurveln Affe. I huset bor även Bianca, nyinflyttad från Norrland, med ett olovligt andrahandskontrakt. Ordningen upprätthålls av Gullans man, den nyss pensionerade officeren Per-Fredrik, ordförande i föreningen. Men när Per-Fredriks hemlighet avslöjas börjar kaoset att sprida sig. Hela tiden ser mopsen Malcolm vad som händer och han luktar sig till kärlek och oro i huset. 
Malcolm, årets charmigaste bokhund, är en hund du blir förälskad i och vill läsa mer om. 


Linda Bonaventura och Disa Åberg
Operamopsen: en sällsam kärlekshistoria
via Storytel
ISBN: 9789187595554
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bok helt i min smak! Hoppas bibblan har den.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.