onsdag 6 november 2019

Höjden av förändring av David Eriksson


En debutroman som är skriven med korta kapitel som gör att boken går snabbt att läsa, trots att den inte riktigt griper tag i mig eller fångar mitt intresse. Det är något med språket som gör att jag tycker att det blir lite stolpigt och stereotypt manligt. Berättelsen kommer utan närvaro där jag inte riktigt tycker mig kunna känna huvudpersonen. Synd. Berättelsen har annars kapacitet att bli något stort med tanke på att det verkar ligga rätt i tiden att downshifta och byta storstad mot landet. Att leva lite mer sakta och närmare naturen. Bitvis tycker jag mig ändå ana lite humor samt allvar som gör att jag fångas in i ett stycke och jag är glad över de korta, ibland mindre än en sida långa kapitlen. Eriksson har potential att utvecklas i sitt författarskap.

"Hej! Jag kan tyvärr inte svara just nu eftersom jag stängt av min telefon och flyttat tusen kilometer norrut. Om det var något viktigt ber jag om ursäkt, men det kommer att bli krångligt: jag nås för närvarande bara via brev..." Höjden av förändring är en både humoristisk och sorglig berättelse om vad som händer när man byter Huvudstadens 1 000 000 invånare till Vemforshöjdens 33. Vad som händer när man faktiskt vågar ta det där steget som innebär Stor Förändring. Som många pratar om, men väldigt få genomför. Följ med på en berättelse om oväntad vänskap och oavsiktligt ansvar. För allt är ett projekt. Även konsten att spontant bosätta sig mitt i ingenstans.


David Eriksson
Höjden av förändring
Type and tell
ISBN: 9789176838815
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den lät som en kul bok.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Att bo i en sån liten by skulle jag inte vilja göra. Att ha kontakt enbart brevledes? Nej tack. Även om vi gjorde en (i mitt tycke) stor förändring när vi flyttade hit till Spanien för 13 år sen så flyttade vi ju inte ut på vischan direkt :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.