torsdag 21 november 2019

Ett hål i mitt hjärta av Malin Lundgren

Lundgren kan konsten att i ett ganska kort format förmedla en stor berättelse. Det här är ingen tjock bok och texten är luftig. Ändå ryms det en hel massa känslor som lämnar avtryck. Vi får möta Moa som brottas med att hitta tillbaka till sig själv efter en lång tids sjukfrånvaro från de sociala relationerna som klasskamrater utgör.

En bok med ett fantastiskt lockande omslag. Dock tycker jag att det signalerar en bok för unga vuxna. Tjejerna ser äldre ut än femteklassare, vilket kan bli förvirrande för läsaren som ska välja ny bok ur hyllan.

Moa får äntligen komma tillbaka till skolan. Till vardagen och till rutinerna. Tror hon.
   Men ingenting är som det brukar vara. Klassläraren Henke har infört nya regler för läxförhöret. Bastian åker inte längre bussen till ändhållplatsen och värst av allt - Bästa vännen Amelia har hittat någon annan att vara med!
   Allt Moa vill är att få återgå till det vanliga, bara hon och Amelia. Hon längtar tillbaka till simhallen och deras interna snack om killar och kändisar.     När Moa får veta att Amelia ska få gå på den stora Melodifestivalfinalen om ett par veckor, med chans att få se deras absolut största idol live rasar världen än mer samman.
   Hur ska hon stå ut om Amelia får se supersöta Samuel live och inte hon?


Malin Lundgren
Ett hål i mitt hjärta
Idus förlag
ISBN: 9789189055186
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag gillar också omslaget, men tjejerna ser definitivt äldre ut.

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.