fredag 29 november 2019

En medelålders pappas dagbok av Hans Andersson

En tokrolig bok som jag kan tänka mig att de flesta föräldrar känner igen sig och sina telningar i. Störst behållning av den här boken, tror jag, har den närmaste familjen. De som är bekanta med Felix och Ville. En kändisfamilj hade säkert också kunnat lyckas väl med konceptet, men jag tycker att det är svårt att sitta som en fluga på väggen och charmas av alla tokigheter pojkarna styr upp eftersom avståndet till dem är för stort. Jag tycker annars om upplägget med dagboksform och de hyfsat korta inblickarna i familjens liv. Små anekdoter och tokigheterna som killarna gör eller säger är roliga att läsa om.

Det är faktiskt skojigt att slänga mat i taket för att se om det fastnar, att klä ut sig till pirat på morgonen, att starta ett rockband som inte ska heta Kiss, att ha en tvärtom-dag och att lösa ett snorproblem med hjälp av ett cyklop. Välkommen in i den medelålders pappan Hasses vardag där han försöker navigera sig fram mellan livets alla små hinder, tätt följd av de två inte helt kontrollerbara sönerna Felix och Ville. Med en stor portion humor och värme får läsaren ta del av den dagliga galenskap som femårige Ville och åttaårige Felix utsätter deras redan hårt prövade medelålders pappa för.

Felix och Ville har tränat en längre tid på ett trolleritrick som går ut på att ett mynt i högra handen förvandlas till två mynt i vänstra handen. Jag stannar till utanför deras rum och hör följande konversation: 
VILLE: Vi visar trolleritricket för mamma. 
FELIX: Nej, hon kommer att fatta hur vi gör. Hon är ju supersmart. 
VILLE: Okej, då visar vi trolleritricket för pappa. 
FELIX: Ja, det gör vi.


Hans Andersson
En medelålders pappas dagbok
Visto förlag
ISBN: 9789178851034
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Haha! Det där utdraget är en humor av det slag som jag gillar :-D

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset men den tror jag att jag hoppar ;-)

    Kram och ha en härlig och avkopplande helg!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.