fredag 1 november 2019

Bergens stjärnor av Jojo Moyes


En ny titel av en av mina absoluta favoritförfattare. En ljuvlig känsla. Moyes kan konsten att skapa trovärdiga karaktärer och målande miljöer. Det här är en välskriven berättelse och det märks tydligt att Moyes har gjort en gedigen research. Boken bygger på en sann historia.

Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt. Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar. Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem. Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.


Jojo Moyes
Bergens stjärnor
Printz publishing
ISBN: 9789177711933
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Den skulle jag vilja läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag har bara läst Livet efter dig och inte varit så intresserad av de andra hon skrivit ända fram till nu! Den här låter intressant, speciellt när den är baserad på en sann historia.

  SvaraRadera
 3. Gillar hennes böcker och vill verkligen läsa den där också :-)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Jag håller på att avsluta "Bergens stjärnor" och har varit fångad av den hela julhelgen! Den är så stark!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.