onsdag 23 oktober 2019

Totalskada av Helena von Zweigbergk


Ännu en bok som jag har haft länge i min bokhylla men dragit mig för att läsa på grund av omslaget. Okej, jag gillar harar och alla möjliga slags djur, men omslagsbilden har ändå gett mig en skev bild om bokens innehåll. Bot och bättring! Jag måste sluta döma en bok utifrån dess omslag. Den här boken är verkligen wow från början till slut. En fullpoängare.

Agneta och Xavier har levt i ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet är det som om avståndet dem emellan successivt ökar. Ett outtalat tomrum som ingen av dem riktigt vet hur de ska fylla.

Grälen och striderna är över. Saker och ting får passera. De har ju ett bra liv, en tillvaro fylld av trygga vanor, och de har utvecklat en ömsesidig tolerans. Men kanske har detta ett pris? För där finns också en bräcklighet mellan dem, som kan bli till en spricka som kan gå på djupet och orsaka stor skada.

Men när katastrofen kommer är det utifrån. Och den ställer hela deras tillvaro och deras förhållande på spel. Det är Agneta som är den skyldiga. Hur ska hon överleva skulden? Och när de förlorat sitt hem, hur hemma är de med varandra, egentligen? Vad är värt att slåss för? Och vad ska man släppa för att kunna gå vidare?


Helena von Zweigbergk
Totalskada
via Storytel
ISBN: 9789113094700
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter verkligen som en bra bok. Men vad gör en hare på omslaget 🤨.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.