torsdag 31 oktober 2019

Pompejis öde av Carolina Miilus-Larsen


Pompejis historia har länge fascinerat mig. Minns när min mor visade bilder från Italien när hon varit där på resa med min mormor och så åkte jag när jag gick på gymnasiet. När alla mina klasskamrater valde att åka till havet valde jag att ensam med en gammal pensionerad lärare åka till Pompeji. Det bästa beslut jag har tagit, typ!

Själv har jag spånat på en berättelse för 9-12 åringar med tema Pompeji och kastar mig mer än gärna över litteratur som handlar om Vesuvius utbrott. Det här är en snabb och lättläst, spännande bok.

TÄNK DIG att du hittar ett mystiskt klot i gräset intill en spottande och svärande gubbe som har cyklat omkull. Ett klot som visar bilder från ett annat liv du har levt. Och tänk dig att du med hjälp av klotet kan få resa tillbaka i tiden och vara den personen som du var då. Skulle du våga?   

I ett tidigare liv har tvillingarna Mia och Stella levt i romarrikets Pompeji. Där vet inte människorna att berget som de bor intill faktiskt är en vulkan som väldigt snart kommer explodera i ett stort utbrott. Men hur ska flickorna hjälpa folk att komma i säkerhet samtidigt som deras galna styvpappa gör allt han kan för att stoppa dem?   

Carolina Miilus-Larsen
Pompejis öde
Idus förlag
ISBN: 9789188964403
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.