fredag 4 oktober 2019

Knäckbanketten av Sara Bergmark Elfgren


Åh vilken härlig känsla att sjunka ner i läsfåtöljen och försjunka in i en riktig saga. En underbar och spännande berättelse som förstärks av fina illustrationer. Passar både vuxen och barn.

I hertig Ludberts stora kök arbetar lille Amund, vars högsta dröm är att äga ett par skor. Alla kallar honom svinpojken eftersom hans uppgift är att mata grisarna med resterna som blivit över från hertig Ludberts bord. Och mycket rester blir det. Hertigens yngsta dotter Ottilia ser med avsmak hur hovet frossar i överflöd. Själv broderar hon fasansfulla monster och drömmer om ett friare liv.

En dag bestämmer sig hertig Ludbert för att ordna en enorm fest - en bankett som ska pågå i tre dagar och tre nätter med två hundra nya maträtter varje dag och tjusiga gäster från när och fjärran. En riktig knäckarbankett! Men hans avundsjuke tvillingbror har planer på att förstöra festen ...

Snart blir Amund och Ottilia indragna i ett farligt och hisnande äventyr med högfärdiga hertigar, lömska mopsar, stridslystna harar, vidriga vidunder och en poetisk jättehund. Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén har tillsammans skapat en rikt illustrerad saga som funkar både som högläsning och att läsa själv.


Sara Bergmark Elfgren (text)
Emil Maxén (bild)
Käckbanketten
Rabén och Sjögren
ISBN: 9789129713596
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Tror inte att det är en bok för mig, men jag gillar författarens efternamn - jag hette Bergmark som ogift :-D

    Ha en fin fredagskväll!

    SvaraRadera
  2. Den låter tilltalande och spännande!

    Kram och ha en härlig fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.