fredag 11 oktober 2019

Fredagslistan


Vad är du glad för?
Jag blir glad av tanken på att vi snart har bott i nya huset i två hela veckor. Det är en mysig femtiotals-kåk med fiskbensmönstrad parkett i vardagsrummet och ett uterum. Bara en sån sak. Ett uterum! Och så kan man springa runt, runt. Från köket till hallen till vardagsrummet till köket ... Så roligt att jaga en tvååring. Eller att bli jagad av dito. Så kul.

Vad läser du just nu?
Kunde varit vi av Pia Hagmar.

Vad lyssnar du på?
Det hemliga rummet av Eva Swedenmark och Annica Wenneström.

Vad är du på för humör idag?
Härligt kreativt och tillfreds humör.

Vad blir det för middag?
Fondue. Herregud som jag har längtat till höstens kyla, mörker och mustighet. Efter alla lokala råvaror att frossa i. Det är som en ny vår. Grönkål ... all denna grönkål. Jag vill bada i den och aldrig äta något annat till mina ostrullader.

Hur ser dagens planer ut?
Oftast på fredagar; Gå tidigt från jobbet, veckohandla med yngsta dottern och sedan jaga ut stressen ur kroppen och bara chilla. Men idag blev det vab istället eftersom liten son är förkyld och febrig.
Men mys står på schemat oavsett.
Fredagskvällar kan vara bästa stunden på hela veckan, men också den tröttaste. Planen är att hålla mig vaken till åtminstone halv tio. Kanske tio om det vill sig riktigt. Det kanske jag orkar nu när jag vabbat.

Hur ser helgens planer ut?
Jag skulle vilja säga sovmorgon, men det är bara att inse. Antingen har jag blivit tant eller så är jag bara stressad. Jag har inte klarat av att sova längre än till max sju den senaste tiden. Kanske ligga kvar och dra mig till halv åtta. Sedan kaffe och läsning. Sedan skriva på nya manus och ha det chill. Jag älskar chill. Kanske en promenad ...

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter Värmland! Efter skog och mark. Att få vistas utomhus och sitta på en trästam kring en eldstad och grilla halloumi och vegokorv. Och efter stjärnhimlen. Jag kanske ska gå ut och titta på den redan ikväll. Om regnmolnen flytt sin kos.

3 kommentarer:

 1. Så härligt att ni trivs bra i ert nya hus. Jag gillar när man kan gå runt så.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fin fredagslista och ha en fortsatt fin helg.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Låter som ni har det helt underbart i nya huset! Härligt :-)
  Fondue var det år och dar sen jag åt. Nu blev jag riktigt sugen på det, trots att det inte går nån större nöd på oss matmässigt här på båten ;-)
  Ha en härlig kväll! Om du nu fortfarande är vaken... :-D

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.