torsdag 17 oktober 2019

Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

En fin, stark och gripande ungdomsbok med en medryckande huvudperson som är lätt att identifiera sig med och tycka om. Jag känner bulldoften på kaféet och jag vill också sätta mig där med en kopp kaffe eller mugg te, kanske med medhavd tepåse för att spara pengar och så skulle jag bara sitta där och skriva kanske, ryckas med ännu mer ... Jag vill läsa mer, mer, mer av Bjärbo. Hon har en förmåga att pricka så rätt när hon skriver ut karaktärsdragen.

Sen älskar jag det här med att läsa böcker för unga! De är oftast så starka och rakt på sak. Rakt på känslorna som har för vana att lindas in och behärskas ju äldre man blir. Även i litteraturen.

"Jag är Alicia. Sexton, snart sjutton, med kolsyra i venerna och håret på svaj. Och nej, jag är kanske inte riktigt självlysande. Men det är fan på gränsen."

Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta på ett kafé. Börjar bråka med sin bästa kompis. Flyttar ut från sina oförstående föräldrar, och in till sin mycket mer förstående mormor. Om hur hon träffar en grekisk gud som har så fina linjer vid munnen att Alicia inte kan sluta stirra på dem. Och om hur det känns när hela hennes värld trillar sönder av sorg.


Lisa Bjärbo
Allt jag säger är sant
via Storytel
ISBN: 9789129687804
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Allt på en och samma gång som kan hända i tonåren.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den här tyckte jag också om :)

  SvaraRadera
 3. Känner igen "symptomen" från ungdomsåren. Skulle nog vara en nostalgisk tillbakablick att läsa den :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.