onsdag 11 september 2019

Vera ska sova och Ville klär på sig av Katarina Ekstedt


Två väldigt vardagsnära och fina berättelser som det lilla barnet kan känna igen sig i. Inte minst i de färgglada och verklighetstrogna illustrationerna för förstärker texten. Tvååringen här hemma tycker mycket om dem och vi har läst den x antal redan.


Var kan Vera vara? Mamma letar överallt. Bakom byrån, under bordet, bakom soffan. Allt för att hitta Vera, sätta på henne pyjamas, borsta hennes tänder och sen bums i säng! Men det är inte så lätt som mamma tror, för Vera bara busar och leker mest hela tiden och vill inte alls gå och lägga sig. I den nya bokserien om Ville och Vera för de allra minsta, är igenkänningsfaktorn för det lilla barnet stor. Både miljöerna och leken lyfts på ett fantastiskt sätt med Lovisa Blombergs härliga illustrationer. Med enkla och korta sagotexter tar den upp allt som kan hända när man är ett litet barn. Och de yngre boksläsarna kan lätt känna igen sig i historien. Serien är ett perfekt presenttips till alla med små barn.


Ville kan själv. Han vet hur man sätter olika strumpor på fötterna. Hur tröjan ska vara bak och fram och att man absolut inte behöver ha en jacka på sig innan man sätter på sig vantarna. Villes katt hjälper också till och allt blir en enda stor rolig röra … I den nya bokserien om Ville och Vera för de allra minsta, är igenkänningsfaktorn för det lilla barnet stor. Både miljöerna och leken lyfts på ett fantastiskt sätt med Lovisa Blombergs härliga illustrationer. Med enkla och korta sagotexter tar den upp allt som kan hända när man är ett litet barn. Och de yngre boksläsarna kan lätt känna igen sig i historien. Serien är ett perfekt presenttips till alla med små barn.Katarina Ekstedt (text)
Lovisa Blomberg (bild)
Vera ska sova
Ville klär på sig
Triumf förlag
ISBN: 9789188549785
ISBN: 9789188549792
Finns hos Akademibokhandeln här och här

3 kommentarer:

 1. Det låter som två riktigt härliga böcker!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jösses... Så du har en tvååring hemma nu? Jag skulle ha gissat på en ettåring. Tiden går verkligen snabbt!

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. nu tror jag att barnbarnet stannar i sängen

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.