söndag 22 september 2019

Söndagens smakbit, v. 38 Och eken står där än

Rut måste ha åkt tillbaka till Italien Så måste det vara. Oron släpper lite. Hon smyger tillbaka in i sovrummet och kryper upp bredvid Adrian. Han sover ofta inne hos henne, hon har en dubbelsäng så det finns gott om plats. Hon har aldrig hjärta att säga nej, det är så mysigt att ha honom där. Hon lägger sig tätt intill, med telefonen i handen. Hon räknar dagarna i kalendern. Det är fyra dagar kvar, sedan åker han till sin pappa i fyra dagar. En rysning går genom kroppen när hon inser att det är första gången som hon ser fram emot att få vara lite ensam. Första gången som hon räknar dagarna då hon måste laga mat, diska, städa och ta hand om. Första gången som det finns plats för en längtan efter någonting annat än Adrian. Kanske borde hon unna sig några dagars semester?
Hon måste få träffa Rut igen, de måste få prata färdigt.

s. 165 ur Och eken står där än av Sofia Lundberg.

En intensiv arbetsvecka är till ända, men stressen sitter nästan utanpå kroppen. Just nu är situationen ohållbar, men ännu har jag näsan ovan vattenytan. Privat är det också mycket, men det är bara roliga saker. Roliga saker kan visserligen också ha en negativ effekt på stressen, jag vet! Men just nu hjälper alla måsten hemma till att skingra tankarna på jobbet lite. Vi packar hela bohaget för att flytta de närmaste dagarna. Komma lite närmare civilisationen. Få det bättre. Det kommer att bli bra och vi ser alla fram emot det nya huset. Jag tar mig också tid att läsa och skriva - att andas helt enkelt, så privat är balansen god. Och det andra, det tänker jag måste rätta till sig å det snaraste. Måste!

Boken, Och eken står där än, är en finstämd och vacker bok, nästan poetiskt skriven. En feelgood med så många känslor. Så läsvärd. Precis som Ett frågetecken är ett halv hjärta, av samma författare och som jag läste för en tid sedan.

16 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av henne, men jag har två böcker i hyllan. Hon verkar produktiv.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten, okänd för mig.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Boken ligger här hemma och väntar.
  Hoppas det ordnar sig med stressen. Men det gör ju tyvärr sällan det av sig själv.

  SvaraRadera
 4. Jag blir nyfiken på om Adrian är en man eller ett djur. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för den lilla smakbiten.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Hade bara hört talas om den förra av henne, men vill läsa den här också! Tack för smakbiten och hoppas saker löser sig för dig snart. Trevlig söndag! :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Boken låter inte fel alls :D

  Kram

  SvaraRadera
 8. du gör så gott du kan på jobbet, stressa inte... tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Tja... feelgood är ju verkligen inte min "grej", men allt som handlar om ekar utgör en förunderlig lockelse på mig. ;) Tack för smakbit och hoppas det ordnar upp sig med stressen innan det går för långt, tyvärr vet jag vad svår och långvarig jobbstress kan leda till.

  SvaraRadera
 10. Den vill jag verkligen läsa eller rättare sagt lyssna på.

  SvaraRadera
 11. Ja språket är väldigt vackert och böljande. Tack för smakbit, det låter som att du snart får skaffa snorkel, inte bra!

  SvaraRadera
 12. ibland får privatlivet väga upp arbetslivet; andra gånger kan det vara tvärtom. då och då råder viss balans. tack för smakebiten! ingen bok jag kände till

  SvaraRadera
 13. Åh, vilken fin bok! Den skulle jag kunna läsa bara för omslaget :)
  Var rädd om dig och lycka till med flytt och allt annat!

  SvaraRadera
 14. Sofia Lundberg är en författare jag verkligen tänkt att jag ska bekanta mig med. Återstår att se när.

  SvaraRadera
 15. Den finns i min läsahög så jag kommer att läsa den så småningom. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.