söndag 1 september 2019

Söndagens smakbit, v. 35 Det lilla galleriet i solen


Jag vet inte vad det är som får mig att vakna till. Gardinen fladdrar i vinden och kylig nattluft strömmar in genom fönstret. Det kanske var en fågel. Darth gnyr i sömnen bredvid mig och jag lägger mig tillbaka i sängen och drar upp täcket. Då hörs en svag duns på avstånd.
Darth sätter sig blixtsnabbt upp och ger upp ett skall innan han springer i full fart nerför trappan mot ytterdörren. Larmpanelen lyser blått, larmet är på och inget verkar ha avgett någon signal. Jag går bort mot sovrumsfönstret och tittar ut. Det är bäckmörkt ute. Det märks att det går mot höst, det lätta sommarmörkret är utbytt mot en tung svart matta.

s. 233 ur Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli
Fler smakbitar här
Det här är en så fin bok som jag varmt rekommenderar.

Vilken vecka det har varit. När jag satte på fredagslåten i klassen i förrgår, fick jag tänka efter ... är det verkligen redan fredag?! Å andra sidan gick jag hem innan sista lektionen i tisdags och vabbade hela onsdagen, så på så vis kortades veckan och jag blev dagvill.

Den här helgen hinner jag vila och läsa en hel del. Både fysiska böcker, men framförallt ljudböcker då jag har och kommer att köra en hel del bil för att lämna och hämta barn. Därtill skriver jag en del på mitt nya manus, som dock kräver en hel del research. Du som skriver känner kanske igen att du får en idé och sedan är det trots det så att dina karaktärer styr handlingen utanför din komfort-zon? Så är det ständigt för mig och den här gången har mina karaktärer tagit mig med till andra världskriget med avstamp i Frankrike. Lägg därtill till så fragment på franska (jag som knappt kan ett enda ord). Men det är så mina karaktärer vill ha det och då är det bara för mig att åka med och göra det bästa av situationen. Det är kul, för jag får en nöt eller två att knäcka och jag lär mig massvis under resans gång. Men visst är det lite knivigt.

14 kommentarer:

 1. Tack för din lilla smakbit och väldigt spännande att läsa om hur du får till dina böcker.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. verkar vara en trevlig bok, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Kände inte till den här boken tidigare, men i dag har jag sett den två gånger. Och då är klockan bara tio :)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Verkar vara en mysig bok.

  SvaraRadera
 5. Det er deilig å ha lydbøker når man må bevege seg fra et sted til et annet. Jeg bruker dem også når jeg skal hvile, selv om det av og til fører til at jeg må spole tilbake til der jeg begynte :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Ny bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Smakbiten känns långt från omslaget ;)

  SvaraRadera
 8. Hej, ja det är nog ingen dans på rosor att vara kreativ författare! Läser mycket själv men skulle inte kunna få till en egen bok. Tack för smakbit o trevlig söndag

  SvaraRadera
 9. En säsongsanpassad smakbit, tack för den! :)

  SvaraRadera
 10. Spännande med ditt nya manus! Kul att karaktärerna "lurar" ut dig på äventyr ;-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 11. Den finns i min läsahög så jag kommer att läsa den så småningom. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Jag hade väntat mig något helt annat med tanke på omslaget men ibland blir man rejält överraskad.

  Kanske dags för en inspirerande resa till Frankrike för att insupa atmosfär ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten, och tipsen!

  SvaraRadera
 14. kände inte till den här boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.