söndag 15 september 2019

Söndagens smakbit, v. 37 Alla älskar Bianca


Den här boken har jag sett fram emot att läsa!

Irriterat stirrar Leo på den stora Rolexklockan i guld som pryder hans vänstra armled. Den visar halv sju, och hur i helvete Frida ska hinna få klart en middag till klockan sju är för honom en gåta. Hon borde veta bättre än att komma sent och dessutom inte svara i telefon. Det är andra gången idag. Laddade hon inte telefonen efter förra gången de pratades vid?
Han går fram till barskåpet och häller upp en whisky. Väljer med omsorg en Yamasaki single malt sherry 2013 från Japan. Världens bästa whisky, enligt Leo. Lagrad upp till femton år på fat som tidigare använts för sherrytypen Oloroso. Girigt fyller han munnen med första klunken och känner genast hur en lätt kittlande krydda från lagringen ger en eldig smak. Han låter drycken ta sig ner genom strupen samtidigt som han njutningsfullt blundar och försöker förtränga det faktum att Frida inte sköter sina uppgifter.

s. 21 ur Alla älskar Bianca av Birgitta Bergin
Fler smakbitar här


Det har varit väldigt intensiva dagar på jobbet den senaste tiden. Så där på gränsen till ohållbart. Då jag inte kan släppa tanken på jobbet under min ledighet, eller ens i drömmarna. Då jag ligger och lektionsplanerar eller tacklar mejl och vaknar med spänd käke och hög puls. Då jag springer i korridorer, spiller kaffe och äntrar möten på fel dag. Jag var till och med stressad inför helgen för jag behöver maxa två dagars vila och visste inte hur jag skulle lyckas få ihop ekvationen.

Jag är fortfarande stressad, men jag har ändå kunnat njuta av helgen. Igår hade jag ett intensivt skrivpass och jag ska fortsätta idag. Jag har också hunnit flyttpacka en del och göra somligt vardagsbestyr. I helgen är det mestadels jag och grabbarna då Chris och tjejerna är på handbollscup. Men det är också okej ibland. Att springa om varandra och knappt hinna ses. Ibland okej ... bara det inte blir så alltför ofta. Mina egna helger håller jag helst av allt oplanerade. Allt annat stressar upp mig. Men 29 september, en söndag, står jag på Bokmässan i Göteborg och signerar mina böcker. Det ska bli roligt. Jag ska göra det roligt.

19 kommentarer:

 1. Inte bra att gå på högvarv hela tiden som du gör. Ska ni flytta igen? Kul att du ska stå på bokmässan i Göteborg, verkligen något att se fram emot. Var rädd om dig och ha en skön söndag, och tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den ska jag läsa snart gillar Bergins böcker.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Så spännande med bokmässan! Men ta hand om dig, det där låter inte alls bra med att inte kunna släppa jobbet. Säger jag från erfarenhet.

  SvaraRadera
 4. Kände direkt att jag blev irriterad på Leo. Varför kan inte han göra middagen?

  SvaraRadera
 5. känner igen författarnamnet, men jag har inget läst av henne. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. jobb ska man inte släpa hem, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har sett många bilder på den boken på sistone, men har inte läst själv.

  SvaraRadera
 8. Det känns som att det inte är roligt att vara Frida. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Jeg har i mange år ønsket å reise til bokmessen i Gøteborg. Det høres så hyggelig ut :-) Neste uke er det litteraturfestival (Kapittel) i Stavanger. Rett ved der jeg bor. Det gleder jeg meg til :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 10. Den finns i min läsahög och det är nog snart dags för mig att läsa den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Den där Leo verkar inte vara mycket att ha till karl. ;) Hoppas boken är bra! Och att du har kunnat vila i helgen. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 12. Låter som att det är mycket nu, hoppas det blir lite tid för vila också. Spännande med bokmässan. Bergin har jag läst annat av. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Känner igen författaren men inte boken.
  Känner igen mig i din känsla från jobbet. Har också hat väldigt svårt att varva ner men det känns bättre efter den här helgen. Hoppas på att känslan håller när jobbveckan startar också för dig.

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten! Den har jag stående på vänt i hyllan. :)

  SvaraRadera
 15. Lycka till med signeringen, och andas djupt och ta en lugnande promenad! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 16. Åhå den där ligger i min läshög med. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 17. Jag tyckte alla älskar Bianca är helt underbar. 😍

  SvaraRadera
 18. Oj, låter tufft. Var rädd om dig! Och tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 19. Men? Ska ni flytta igen? Måste jag ha missat... Var rädd om dig!

  Fast signering låter ju jättespännande - hoppas det har gått jättebra :-)
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.