onsdag 25 september 2019

Havets hundar av Agneta Arnesson Westerdahl


Normalt sett tycker jag mycket om att läsa historiska romaner. Vikingatiden är intressant och ingen tidsepok jag läst jättemycket om. Röde orm i min ungdom, men den minns jag inte som att jag tyckte så vidare värst bra om. Kanske var jag för ung för den typen av roman där och då? Den här boken är gedigen och det märks att författaren är kunnig och har gjort bra research. Tidigare har jag läst Skuggornas tid, en fristående del i serien Släkten, av Arnesson Westerdahl. En bok som jag älskade! Dock tycker jag att Havets hundar är några sidor för lång. Berättelsen blir seg och haltar lite. Handlingen är annars intressant och bitvis spännande, men den hade mått bra av att kortas ner lite. Jag önskar att jag hade ryckts med och kunnat dyka in i berättelsen mer.

Mitt i natten vaknar Saga med bultande öga och sprucket ögonbryn. Hon måste fly. När hon ger sig av är det för att aldrig återvända.
Under sin flykt kommer Saga i kontakt med havshundarna vikingatidens människohandlare. Och snart får Saga veta något omvälvande om sin egen bakgrund. Kommer hon någonsin få reda på sanningen?
Havets hundar är första delen i en ny och dramatisk romanserie om vikingatiden. Boken är fylld av starka personporträtt och skildrar såväl spännande resor och äventyr som handel och vardag.
Författaren Agneta Arnesson Westerdahl är utbildad arkeolog och osteolog och har bland annat skrivit Skuggornas tid, en del i den historiska romanserien Släkten.

Agneta Arnesson Westerdahl
Havets hundar
Historiska media
ISBN: 9789175459424
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

  1. Tror inte jag har läst en enda bok som utspelar sig på vikingatiden...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Jag har kommit fram till att historiska romaner inte är min favoritgenre trots att jag tycker att historia är ett väldigt intressant ämne. Skumt men ja, så är det...

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.