måndag 23 september 2019

Folk med ångest av Fredrik Backman


Briljant, tokig, finurlig, underfundig, humoristisk, allvarlig och sorglig. Allt på samma gång. Han har med andra ord gjort det igen, Fredrik Backman.

"En man som heter Ove"-författaren Fredrik Backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. "Folk med ångest" är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden? 

FREDRIK BACKMAN (född 1981) har sedan debuten 2012 blivit ett internationellt fenomen. Fem av hans böcker har nått New York Times bästsäljarlista, de har översatts till fler än 40 språk och filmatiseringen av hans första bok En man som heter Ove Oscarsnominerades.


Fredrik Backman.
Folk med ångest
Via Storytel
ISBN: 9789137151212
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter som en bok som jag skulle gilla. Ove och Britt-Marie gillade jag skarpt i alla fall. Den där Björn-nånting gav jag däremot upp på :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Gillar hans böcker så den här måste jag få tag i.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. boken hade sina poäng med viss igenkänningsfaktor

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.