onsdag 18 september 2019

En dag kommer jag tillbaka av Sharon Guskin


En gripande och bitvis både sorglig och hoppfull bok som jag läste med stor behållning. En sträckläsningsbok.

Noah vill hem. Förståeligt för en fyraåring. Men Noah är redan hemma, och som Noahs ensamstående mamma Janie vet, är ingenting med Noah lätt att förstå. Han har mardrömmar, han är livrädd för vatten, han kan saker om dinosaurier som ingen berättat och känner igen filmer han aldrig har sett. Ibland skjuter han bort henne och skriker att han vill till sin andra mamma. Det blir värre och värre och ingen verkar kunna hjälpa henne. Till slut vänder hon sig till Jerome, professor i psykologi som kastat bort en lysande karriär i sitt sökande efter vad som finns bortom det vi kan se. Med Noah tror han att han har hittat det. Men han kämpar mot en begynnande afasi som hotar att radera hans minne. Tillsammans ger sig Noah, Janie och Jerome ut på en resa som för var och en av dem betyder allt. Det leder dem till en mamma vars son varit försvunnen i åtta år. Svaren de får kanske är svar de inte är redo för. Framförallt kan det betyda att Janie förlorar den hon älskar mest av allt – Noah. 
Sharon Guskin har skrivit en fängslande, tankeväckande roman som undersöker det vi ångrar i slutet av våra liv, det vi hoppas på i början och allt däremellan. Den berättar om det starka oupplösliga bandet mellan barn och förälder, mellan mor och son. 


Sharon Guskin
En dag kommer jag tillbaka
via Storytel
ISBN: 9789137146713
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Det låter som en väldigt gripande bok.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den låter väldigt bra så jag hoppas den finns på mitt bibliotek. Fast egentligen borde jag inte låna på mig fler böcker just nu...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter både otäck och spännande på samma gång.

  Ha en finfin torsdag! (Fast här är det fortfarande onsdag. Konstigt det där... ;-) )

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.