torsdag 26 september 2019

Dotter saknad av Anna Jansson


Långt från min genre, normalt sätt. Så fruktansvärd och tung. Lite plågsam att läsa, men väldisponerad, gedigen och djup, även om jag inte kommer bort från somliga deckarklyschor med försupna ... i det här fallet inte poliser, utan anhöriga. Inte så konstigt kanske, med tanke på det hemska som har hänt. Ett sätt att tackla livet när det inte blev i det närmaste så som man tänkt sig? Tycker man om deckar-genren rekommenderar jag Dotter saknad.

Vera Bark flyr hals över huvud från sin möhippa i det lilla samhället Hampetorp utanför Örebro. I fem års tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, längs Hjälmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tär på honom och på Veras mor som är på väg att gå under i sin förtvivlan.

Tre år efter Veras möhippa försvinner en undersköterska från samma plats. Utredningen läggs ner också i detta fall, men Kristoffer Bark får den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.


Anna Jansson
Dotter saknad
Norstedts förlag
ISBN: 9789113096995
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Gillar hennes böcker.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Låter för tung för min del...

    Ha en härlig fortsättning på dagen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.