torsdag 5 september 2019

Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli

En feel good med alla de rätta ingredienserna. En riktig sträckläsningsbok att njuta av. Jag ser verkligen fram emot fler böcker av Sammeli.

Hur hamnade jag här? Jag är ingen äventyrare. Min bucketlist består inte av vandringar i Himalaya, att se toppen av en pyramid eller att simma med delfiner. Den består av Tom, att han ska gifta sig med mig. Att ge Theo en riktigt trygg och fin familj och ett syskon, tänker Julia desperat när flygplanshjulen nuddar marken i Kapstaden.  
Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare   
Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?   
Det lilla galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om oväntade vänskapsförhållanden, en ouppfostrad hund, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen...
Boken innehåller också extramaterial med författarens bästa tips för Kapstaden med omnejd.   
Om författaren:  
Marie Sammeli har en bakgrund inom marknadsföring, PR och reklam, bland annat på Junibacken, och var under många år bosatt i Stockholm. Sedan sju år tillbaka bor hon i Kapstaden tillsammans med sin man, deras fyra barn, två hundar och en häst. Det lilla galleriet i solenär Maries första bok och den utspelar sig till stor del Kapstadens storslagna miljöer.

Marie Sammeli
Det lilla galleriet i solen
Bladh by Bladh
ISBN: 9789188917041
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter som en trevlig bok att läsa blandat med lite otrevligheter. En bra mix i en bok kan jag tycka :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.