onsdag 4 september 2019

Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst


Deckare är inte min typ av genre, även om jag läser en och annan lite då och då. Feelgood, är som bekant mer min melodi. Men korsar man de båda genrerna ... vad händer då? Då händer mysdeckare med brutala, men ändå på något konstigt sätt snälla mord. Lite som Morden i Midsummer. Allt är brutalt, hemskt och blodigt, men det är ändå ... mysigt. Och det är mysigt när Holst skriver. Det går inte att komma undan. Fokus ligger i första hand inte heller på morden utan på relationer och andra gåtor att nysta ut.

Det här är den andra Cilla Storm-mysdeckaren.

Hösten har kommit och Cilla Storm arbetar som kriminalreporter på en podcast. Hon bor tillfälligt hos sin bästis och dricker ofta vin med Rosie, grannen från Bullholmen. Men relationen med den charmiga polisen Adam känns oklar. Varför har han så svårt att bestämma sig? 
På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst 1988. Spåren leder Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård.
Samtidigt anländer skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige.
På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna.


Christoffer Holst
Blå blå höstvågor
Lovereads
ISBN: 9789188801258
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som något jag skulle gilla att läsa.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. "Snälla mord"? Trodde inte att såna fanns ;-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.