lördag 7 september 2019

Allt jag fått lära mig av Tara Westover


Vilken skickligt skriven biografi. Stort driv och närvaro som gör att jag inte bara ser allt framför mig. Jag lever mig in i det! Det här är typiskt en sån där bok som jag länge har tänkt att läsa, men av olika skäl (främst omslagsbilden i det här fallet) gjort att jag inte plockat upp. Förrän nu. En typisk bok som känns värd all väntan. Den är så bra. För mig är det en solklar fullpoängare.

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.
Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.
På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

Tara Westover
Allt jag fått lära mig
via Storytel
ISBN: 9789127150898
Finns hos Adlibris och Bokus

7 kommentarer:

 1. Den skulle jag vilja läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Låter som en fantastisk bok!

  Tack för tips och så önskar jag dig en fin helg kära bloggvän!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Omslaget är verkligen tråkigt. Även om man självklart läser baksidestexten så tycker jag att ett tilltalande omslag har stor betydelse. Måste genast se om den finns på vårt bibliotek!

  Lycka till med helgens bestyr. Jag hade helt missat att ni var på väg.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Dom verkar onekligen ha otur med benen, barnen i den familjen ;-)
  Låter som en intressant bok.

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 5. Den var verkligen otroligt bra!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.