söndag 4 augusti 2019

Söndagens smakbit, v. 31 Dotterns berättelse


Lina blev överlycklig över möjligheten att gå i skolan tillsammans med Danielle. Hon lovade sig själv att öva på franskan tills det inte fanns minsta spår av hennes brytning kvar. Hon ville bli mer fransk än de franska flickorna, sa hon sig medan hon ändlöst stavade sig igenom de svåraste orden.
"Vi kommer inte att gå i samma klass", förvarnade Danielle, som var åtta år men mogen för sin ålder, när de satt på trappan bakom Claires hus.
"Men vi kan gå dit och hem tillsammans och det är det viktigaste."
En eftermiddag avbröts deras samtal av en virvelvind av torra löv på den dammiga stigen. Ur den dök en liten pojke upp.

s. 89 ur Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa
Fler smakbitar här

Det här sommarlovet har jag verkligen fått kämpa mig till att minnas söndagens smakbit av det enkla skälet att jag är totalt dagvill, vilket är så skönt. Underbara Clara skrev så klokt om Ledighetens faser och jag känner igen mig. Jag måste skala mig igenom alla faser för att nå det där lunket då återhämtningen är total och där kreativiteten sprudlar. Jag kan inte säga att jag har kommit dithän än att jag känner rastlöshet eller vill prata jobb. Jag vill INTE prata jobb. Tänker jag på jobbet får jag direkt stresspåslag, så nej, jag är inte redo. Än. Men jag är skönt ledig och kreativ. Mitt mål med den sista återstående veckan är att redigera klart mitt manus jag just nu fokuserar på och skicka in till förlag. Redigeringsfasen jag nu går igenom känns enbart kul, så välarbetad är texten redan och mitt största dilemma är att komma på en bra titel.

15 kommentarer:

 1. Jag gillade hans förra bok och vill nog läsa även denna. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Såg också det inlägget hos "Underbara Clara" 😊.
  Tack för din smakbit och ha en skön söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Flickorna på omslaget ser väldigt franska ut. Åtminstone stämmer det med min bild av unga fransyskor.

  SvaraRadera
 4. Nyfiken på den här. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! En tidigare okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 6. Hej, den här boken har jag sett i något annat sammanhang, eller kanske även här på smakbit. Så kul det låter med ett snart färdigt manus. Det är nog inte så lätt att komma med en bra titel. Man vill inte härma något och man vill ändå att titeln ska väcka nyfikenhet. Lycka till och tack för smakbit

  SvaraRadera
 7. iblan vill man bli som andra, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Jag är inte heller redo, inte på långa vägar tyvärr...

  Kram och njut av sista lediga veckan så gott det går!

  SvaraRadera
 9. känner inte alls till författaren. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. En väldigt bra smakbit, den gillade jag. Blir lite nyfiken på boken. :) Ha en fortsatt skön semester!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten!
  Jag börjar jobba på torsdag 15 augusti och börjar så smått att känna mig redo. Börjar är inte där än. Kul att komma på ett bra namn till boken. Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Skönt att du känner att du ligger så bra till med bokmanuset! :-)

  Tack för smakbiten och ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 13. Det är ju skönt att vara vilse i dagarna, och sen är det nästan lika skönt att komma i takt igen och få rutiner igen.

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten. Den här boken skulle jag gärna läsa.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.