torsdag 15 augusti 2019

Skuggor över Golden Gate av Pieter Tham


En rapp och välskriven, men på tok för flummig och skruvad bok för min smak. Inledningen är bra och spännande, men tyvärr stannar det upp och jag förs inte med in vidare i berättelsen. Den når inte alls fram till mig. Jag känner ingen närvaro eller igenkänning i varken karaktärer eller berättelse. Jag tänker att den bättre lämpar sig för beresta extroverta än jordnära introverta.

Ruben Berg, en stillsam banktjänsteman från Stockholm, beger sig till San Francisco. Han tror sig ha fått en kallelse från högre makter att snarast bege sig till Kalifornien.    
Under en promenad över Golden Gatebron möter han en vacker kvinna som lutar sig över broräcket och Ruben agerar psykolog för att hindra vad han tror är ett självmordsförsök. De två slår följe. Just som ljuv musik börjar vibrera hamnar de i våldsamt bråk med ett mc-gäng. Paret söker skydd hos en rymling från Alcatraz på dennes husbåt. Och bildar en osannolik trio som hamnar i ett knarkkrig om makten över försäljning av cannabis med mc-gänget.   
Banktjänstemannens resa blir till en tripp genom ett droginfekterat kaliforniskt landskap där kriminella gäng vägrar släppa greppet om marijuanaförsäljningen trots statens ansatser att legalisera bruket. Men färden handlar också om Rubens inre resa den eviga jakten på den heliga Graal, meningen med livet...

Pieter Tham
Skuggor över Golden Gate
Bladh by Bladh
ISBN: 9789188917065
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Tack för varningen! Den avstår jag frivilligt ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, nog lät det flummigt alltid... Tack för varningen :-D

  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 3. Låter inte som något jag heller skulle gilla.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.