lördag 24 augusti 2019

Längtansresan av Emelie LjungbergEn, på många sätt, både vacker och plågsam läsning. Ljungberg skriver med närvaro, samtidigt som hon skriver sakligt. Bitvis blir berättelsen en smula långrandig, men även om jag kan ana mig till slutet vill jag läsa vidare för att få reda på hur det går. Det här är Ljungbergs egen resa.

Längtansresan är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan efter barn som dagligen gör sig påmind. 
Boken tar dig med på en personlig och mödosam resa genom ett liv som inrättas efter menscykeln, och där hormoner, starka mediciner och resor till en klinik utomlands blir vardag. Du får följa Emelie genom flera IVF-försök, upprepade missfall, immunologisk utredning i Aten, äggdonationsförsök och en tröstlös väntan på barnet som aldrig kommer. 
Gränserna för hur långt hon är beredd att gå förskjuts hela tiden och känslor som ilska, avund och bitterhet hotar att ta över. Men det är också en berättelse om mod, envishet och ett hopp som vägrar att låta sig slås ner. 


Emelie Ljungberg
Längtansresan - en berättelse om ofrivillig barnlöshet
Idus förlag
ISBN: 9789188964786
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ha en fin lördag och tack för boktipset.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. En nog så viktig bok!

    Ha en bra dag :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.