tisdag 6 augusti 2019

I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson


Boken är en fristående uppföljare på En liten tvåa med potential som jag tyckte mycket om, men tyvärr inte minns så mycket av så här i efterhand. Det är nackdelen med att läsa så många böcker och dessutom "tvingas" vänta länge på en uppföljare. Men som sagt, boken är fristående och står helt på egna ben. Den är varm, härlig och underhållande och jag lever mig riktigt in där på loppisen trots att jag aldrig har satt min fot på Gotland.

Susanne har tagit hand om sin familj i alla år, men nu är de vuxna döttrarna Sofia och Lovisa utflugna och maken Lars har plötsligt och chockartat lämnat henne för en yngre kvinna. Nu måste Susanne skapa sig ett nytt liv. Först och främst hitta en lägenhet, men också ett nytt jobb och någonstans att göra av bohaget från familjevillan.       
I en avkrok på Gotland ligger den gamla mjölkbutiken, ett arv som Susanne tänkt sälja, men som tillfälligt får husera alla möbler och prylar. I lugn och ro ska hon sortera allt och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till på gården och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon halvt ofrivilligt säljer en gåva hon fått från Lars. Och när en stilig, men vresig granne dyker upp strax efteråt och vill köpa en bok, sätts en kedja av händelser igång som slungar ut Susanne i livet igen. Men vågar hon säga ja till allt det nya?   
I fikonträdets skugga är en fristående fortsättning på läsarsuccén Liten tvåa med potential. Det är en varm och kärleksfull skildring om att resa sig när man har fallit och om modet att stå upp för sig själv och det man tror på.


Camilla Davidsson
I fikonträdets skugga
Printz Publishing
ISBN: 9789177712015
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Kollade bibblan och den första delen finns som e-bok, så jag börjar där det verkar ju lämpligt :-) Tack för tipset!

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.