onsdag 21 augusti 2019

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld


En realistisk ungdomsskildring med en stor dos av allvar och utsatthet. Jag kommer snabbt nära Maja och hon blir som en god vän. Någon jag vill väl. Berättelsen är rappt skriven och språket flyter. Jag lyssnade till författaruppläsningen och den kändes så klockren med betoningar på precis rätt ställen. Älskar det smått poetiska språket.

Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

HÄR LIGGER JAG OCH BLÖDER är en bladvändare med gapskrattshumor och allvar, som tilldelades Augustpriset 2010.


Jenny Jägerfeld
Här ligger jag och blöder
via Storytel
ISBN: 9789186634087
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Det låter som en riktigt bra bok så den ska jag kolla upp. Kanske den finns på vårt skolbibliotek.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här läste jag ganska tidigt i min bloggs liv, har för mig att jag verkligen gillade den :)

  SvaraRadera
 3. Att blanda allvar med humor är en svår konst att bemästra.

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.