tisdag 27 augusti 2019

Ett stulet liv av Anna Ekberg


En hemsk och brutal berättelse, som jag dock tycker saknar det känslomässiga djupet.

Uganda år 2000. Rebekka och hennes mamma är på väg till sjukhuset, föraren är stressad eftersom Rebekka håller på att föda. Hon är endast sjutton år gammal, uppvuxen i Danmark och befinner sig i landet enbart på grund av faderns arbete på ambassaden. Plötsligt gör bilen framför dem en kraftig inbromsning och de kraschar rakt in i den. När Rebekka återfår medvetandet har hon förlorat allt, både sitt barn och sin mamma.

Sjutton år senare arbetar Rebekka som mäklare i Jylland. Hon har precis fått livet på rätt köl, när nästa svårighet drabbar henne. Cancer. En aggressiv, livshotande. Den enda chans hon har att överleva är en benmärgstransplantation från en passande donator. Som ensambarn med en död mor är fadern hennes enda chans.

När faderns celler inte matchar raseras allt. Inte nog med det, hennes far tvingas också erkänna sitt livs största svek. Rebekkas barn dog inte den där hemska dagen, utan adopterades bort och kan fortfarande vara vid liv. Men var finns hon och kommer Rebekka hitta henne innan hennes tid är ute?


Anna Ekberg (pseudomym)
Ett stulet liv
via Storytel
ISBN: 9789113093802
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Låter som en bok man sträckläser.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Eländes elände... Hoppas det blev ett happy ending - jag gillar happy endings :-)

    Ha en fin kväller!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.