måndag 12 augusti 2019

En trött mammas dagbok av Gill Sims


En trött mammas dagbok bjuder på många fniss och en rolig läsupplevelse. En liten dos igenkänning också även om handlingen är skruvad och mer komisk än vad som gemene man upplever på riktigt. En riktig godbit. Charmig och glad och perfekt att läsa, kanske i en lässvacka för att komma igång igen. Den är lättsam och dråplig. Läs den och njut.

Det är dags för skolstart och mamma Ellen har bestämt sig: Det är nu det ska hända. Den här gången ska hon fixa det. Hon kommer att bli Årets mamma. Lätt!
Allas matsäckar ska vara packade i förväg, barnen ska vara rena, utsövda och välkammade. I god tid ska hon ha flätat hår, packat nyttiga (och självklart hemlagade) snacks samt planerat och bokat in barnens alla fritidsaktiviteter. Dessutom ska hon ha en ängels tålamod, aldrig brusa upp och definitivt inte svära.
Problemet är bara det att Ellen ständigt försover sig, inte har en aning om hur man flätar hår, inte får ur sina barn mycket annat än uppgivna suckar och att hon ofta bränner vid maten. Faktum är att hon helst av allt bara vill ligga i soffan, dricka vin och muttra svordomar.   
Med rapp, avväpnande humor och befriande fräckt språk bjuder Gill Sims på ett charmigt persongalleri och en rejält underhållande inblick i livet som hemmamamma.   
GILL SIMS har en otroligt populär föräldrablogg och Facebooksida vid namn Peter and Jane . En trött mammas dagbok är hennes debut som skönlitterär författare.

Gill Sims
En trött mammas dagbok
via Storytel
ISBN: 9789177797364
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter kul och en aningen överdriven med allt som inte får hända.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Den låter småtrevlig tycker jag. Hoppas att första arbetsdagen gick bra.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.