måndag 5 augusti 2019

En sommar i Paris av Sarah Morgan


Jag som nästan helt hade bestämt mig för att inte läsa fler böcker av Morgan trillade över den här och tänkte; en chans till. Tidigare har jag tyckt om hennes böcker. De är varma och härliga, men tyvärr innehåller de alltför många sexscener för min smak. Romance, javisst. Kärlek, javisst. Men till sovrummet stänger vi dörren.

Hur som helst är jag glad över att jag gav Morgan ännu en chans för den här boken skiljer sig från tidigare böcker. Den har ett större djup och intressanta karaktärer, även om jag stundtals tycker att det känns lite överdrivet när alla bitar faller på plats. Någon dörr hade kunnat lämnats i alla fall lite på glänt, mest för trovärdighetens skull.

Men på det hela taget en härlig läsupplevelse.

Grace och hennes man har varit gifta i 25 år och planerat sin Parisresa i evigheter. Men precis innan de ska åka bestämmer han sig för att inte följa med och han vill dessutom skiljas. Chockad och förkrossad packar Grace väskan och åker ensam, fast besluten att få sitt livs semester. I Paris träffar hon sin granne, den rebelliska 18-åringen Audrey, och en osannolik vänskap tar sin början. Under en magisk sommar i Paris lär de känna varandra och hjälps åt att hitta fotfästet i tillvaron igen. Sarah Morgans nya bok är en varm och charmig berättelse om att finna sig själv och att med vänskapens hjälp bli både starkare och lyckligare. 
***
Sarah Morgan är en bästsäljande romanceförfattare med en lång rad älskade romaner bakom sig böcker som har sålts i mer än 15 miljoner exemplar världen över. Hennes senaste bok, Konsten att bevara en hemlighet, kom på svenska sommaren 2018.

Sarah Morgan
En sommar i Paris
via Storytel
ISBN: 9789150943429
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Ha en fin och bra ny vecka och boken låter intressant.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.