torsdag 22 augusti 2019

En i gänget? av Anna Bendréus Kinding


Vilken drömbok för hästälskaren i mig! Jag fullkomligt rycks med in i berättelsen och kan nästintill förnimma doften av häst. Bendréus Kinding skriver skickligt och målande och det är lätt att leva sig in och jag får flashbacks till min tid i stallet. Åh, som jag ser allt framför mig och saknar den tiden. En i gänget är så mycket mer än en hästbok. Den handlar också om rädslor, mod att övervinna dem, om vänskap och utanförskap, om sorg och oro.

Sanna längtar efter att få vara med i skötargänget på Tallåsen. Hon känner sig utanför och saknar en kompis i stallet. Den nya tjejen Julia verkar snäll, men det är något som inte stämmer med henne. Trots att hon är duktig med hästarna verkar hon vara jätterädd när hon rider. Sanna undrar varför, men det vill inte Julia prata om. 
Allra mest drömmer Sanna om att få bli skötare på Beauty. Men hon har redan en skötare. Typiskt att det måste vara just Lina! Henne är det helt omöjligt att samarbeta med. Dessutom skryter hon om alla hopptävlingar hon vinner ihop med Beauty. Det verkar inte som att något kan hota dem från att vinna klubbmästerskapet i år heller. Sanna önskar verkligen att hon kunde få sätta Lina på plats. Men hur skulle det gå till? 
En i gänget? är den första boken om Sanna på Tallåsen. Den riktar sig till alla hästintresserade killar och tjejer i bokslukaråldern. Författaren Anna Bendréus Kinding är veterinär och mamma till tre barn som också gillar hästar.

Anna Bendréus Kinding
En i gänget?
Idus förlag
ISBN: 9789188964021
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. En bok som jag också skulle ha gillat då när det begav sig :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.