måndag 19 augusti 2019

Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa


En gripande och välskriven roman, baserad på en sann historia. Dock är jag inte alls lika tagen nu, som när jag läste Den tyska flickan av samma författare. Då rördes jag till tårar ...

New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig. 
Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger. 
Dotterns berättelse är en hjärtskärande historia om kärlek, överlevnad och hopp, baserad på verkliga händelser, och beskriver ett av de mest brutala av Nazisternas dåd massakern i den pittoreska franska byn Oradour-Sur-Glane.

Armando Lucas Correa
Dotterns berättelse
LB förlag
ISBN: 9789177990925
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Verklighetsbaserade böcker är bra.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ruskiga historier speciellt när dom är verklighetsbaserade. Fast jag har lite svårt att läsa böcker som hoppar fram och tillbaks i tiden...

    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.