måndag 26 augusti 2019

Diamanthandlarens änka av Dinah Jefferies


Välskriven, intressant och trevlig läsning. Det stämmer, det som står längre ner, att det riktigt går att känna dofterna av kanel och den Indiska oceanen. En känsla jag gärna hade velat stanna kvar i ett tag till.

Ceylon, 1935. Louisa och Elliot är det perfekta paret. Hon är den vackra dottern från en framgångsrik familj och han den kärleksfulle och äventyrslystne affärsmannen.
Men längtan efter ett barn lägger sig som en skugga över deras lycka. Medan Louisa kämpar med upprepade missfall blir Elliot alltmer distanserad. När han plötsligt dör konfronteras Louisa med en rad hemligheter som Elliot lämnar efter sig. Har hon någonsin känt honom på riktigt och vad vet hon egentligen om hans affärer på kanelodlingen Cinnamon Hills?
Mot alla odds, och trots hans brokiga bakgrund, dras Louisa till Cinnamon Hills ägare Leo, och sakta börjar hon att bygga upp ett nytt liv åt sig själv.   
Diamanthandlarens änka är en storslagen roman om kärlek och svek i den forna kolonin Ceylon, beskriven med ett språk som får läsaren att känna doften av kanel, Indiska oceanen och en svunnen tid. 

Dinah Jefferies
Diamanthandlarens änka
LindCo
via Storytel
ISBN: 9789177798385
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Den gör jag en notering om. Kom att tänka lite på "Teodlarens hustru" när jag såg titeln. En sökning visade ett det är samma författare.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.