fredag 16 augusti 2019

Det lilla simsällskapet vid havet av Katie May


En mysig bok, över förväntan. Jag kan riktigt känna havets friska kyla omsluta mig, doften av saltvatten och tång liksom jag känner desperationen över att tvingas bort ifrån rutiner och en älskad fristad.

Vid stranden i Whitstable lyckas endast de mest hängiva simma eftersom havet bara är djupt nog vid högvatten. Så när Deb, i sin slitna bikini och med solglasögonen på, titt som tätt stöter ihop med Maisie, med våtdräkt, simglasögon och simskor, utvecklas en oväntad vänskap baserad på deras kärlek till simningen, och att de båda två är nyskilda.
Oavsett om det är dimma, regn eller strålande solsken simmar de tidig morgon och sen kväll. Snart får de sällskap av fler, var och en med egen kris att hantera: Ann, bossig och kontrollerande med en äldre mamma som kräver vård; Julie med tre barn under fem år; och den femtonåriga Chloe, som också hittar sitt lugn i havet. Den tysta och nervösa Bill anses däremot inledningsvis vara en fluktare, men välkomnas snart i simsällskapet även han.
När medlemmarna i Whitstables allmänna simsällskap får reda på att stranden och den gamla charmiga strandpromenaden ska göras om till ett stort, modernt fritidsområde får deras träffar plötsligt en ny mening.  
Det lilla simsällskapet vid havet är en oemotståndlig feelgoodroman som hyllar vänskapen, livet och kärleken. 

Katie May
Det lilla simsällskapet vid havet
via Storytel
ISBN: 9789178614394
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Det verkar vara en mysig bok så jag får se om bibblan har den.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en mysig bok :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.