onsdag 24 juli 2019

Villa Havsbris sv Caroline Säfstrand


En riktigt mysig bok som jag med glädje försjönk i. Ett måste att läsa nu i sommar. Det är en varm och gripande berättelse.

Tre personer sökes för renovering av anrikt kurhotell under två månader. Lön: boende och mat. Krav: du är händig och har ett lätt bagage

Sophie återvänder motvilligt till sin barndomsort Skepparkroken när hennes mamma dör. Huset hon har vuxit upp i det gamla kurhotellet Villa Havsbris, som Sophie trodde var sålt tillhör plötsligt henne. Planen att genast återvända till livet i Berlin ställs helt på ända.

Villa Havsbris, som har gått i arv i generationer och som under sin storhetstid fylldes av poeter och författare, är nu slitet och nedgånget. Sophie är fast besluten att sälja huset, det väcker alldeles för många minnen till liv. Eftersom hon själv inte är det minsta händig söker hon hantverkare som mot mat och husrum kan ge huset lite av sin forna glans tillbaka. Inom kort flyttar Isak, Martin och Katja in, alla i behov av en paus från sina vanliga liv. Till en början flyter allt på, men är deras bagage så lätt som de påstått?

Ella, den döva damen i grannhuset, har i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Hon bär också på en tung hemlighet en hemlighet om Sophies familj. Ska Ella berätta vad hon vet för Sophie eller inte?
Caroline Säfstrand
Villa Havsbris
Norstedts
via Storytel
ISBN: 9789113097954
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Så spännande det här lät.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Fanns tyvärr inte i e-boksformat på bibblan. Synd!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Den kommer jag nog läsa framöver :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.