torsdag 4 juli 2019

Tigeröga av Betina Bieberstein Lee

En spännande bladvändare som gör det svårt att låta bli att sträckläsa. Passande så här års, i semestertider. Bara släng upp benen i hängmattan och plöj boken. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken.

När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i centrala Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Hanna, som hyser en hemlig fascination för våldsamma brott, börjar genast intressera sig för fallet. Strax visar det sig att grannen, den unga Esther, har anmälts försvunnen av sin pojkvän. Han blir dock snabbt misstänkt för att ha med hennes försvinnande att göra och anhålls.
I samma hus bor även Adrian, en ensam ung prepper som ägnar sig åt onlinespel och att förbereda sig på jordens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara och att de är ämnade för varandra.
En kväll stöter Hanna ihop med en liten flicka, Zoe, som hon hittar gråtandes i farstun. Zoe visar sin ring med en vacker sten av tigeröga som hon tror är magisk. Men inte ens ringen kan trolla tillbaka hennes vän Esther, den enda vuxna människan hon litar på.
Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv, utom Zoe. Men både Hannas parhäst, filmfotografen Ramon, och polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet.
Hannas instinkt säger henne att något skaver och efter ett besök hos Esthers dementa mormor får hon en viktig ledtråd. När ytterligare en granne låter förstå att Esther kanske inte är den som man tror sig vara, bestämmer sig Hanna för att lita på sin magkänsla och ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår.
Har alla förbisett att det kan finnas ett samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande?
Tigeröga är den andra, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.

Betina Bieberstein Lee
Tigeröga
Bladh by Bladh
ISBN: 9789188429988
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter spännande! Men tyvärr har jag ingen hängmatta längre... ;-)

  SvaraRadera
 2. Mycket spännande lät detta.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Denna stod jag och höll i på bibblan men satte tillbaka den igen. Det var nog dumt...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.