söndag 28 juli 2019

Söndagens smakbit, v. 30 Exet


Jag kände knappt igen den skallige, bredbröstade mannen i den skräddarsydda kostymen som bjöd in mig på sitt kontor på 1 Police Plaza. När jag kände honom tjugo år tidigare hade kommissarie Ross Connor bara varit konstapel Ross Connor, en mager kille med stora öron som stod ut under kepsen han alltid hade på sig när han inte jobbade. Den magre polisens partner hade varit Jacks bror, konstapel Owen Harris.
När jag bett Viner att leta upp Ross åt mig hade jag väntat mig att han skulle ha gått i pension vid det här laget och bo i Idaho eller Florida eller något av de andra ställena poliser flyttade till för att bli gamla. Men Viner hade googlat honom och talat om för mig att Ross fortfarande jobbade för NYPD och var chef för upplysningsbyrån. Jag kunde inte tänka mig en bättre förkämpe för Jack vid borgensförhöret.

s. 108 ur Exet av Alafair Burke
Fler smakbitar här

Jag har läst lite mer än en tredjedel i boken som jag hade höga förläningar på. På omslagets framsida finns en blurb av Karin Slaughter som skriver "helt beroendeframkallande". Dessvärre väntar jag fortfarande på att bli beroende. Hittills har jag mest tragglat mig igenom texten, men det kanske blir bättre. Förra söndagen var jag ju eld och lågor inför en bok vars första kapitel började så bra och sen bara föll platt. Nåja. Den som lever får se. Idag ska jag försöka hinna läsa några sidor till även om jag mest ägnar mig åt att skriva (jag tycker inte att jag har kommit någonstans med mitt nya manus, men inser att jag snart har skrivit 10 000 ord) eller röja hemmet och umgås med familjen. Det blir ännu en dag då det är på tok för varmt att vistas utomhus. Jag kommer vara blekare än efter jullovet när jag kommer tillbaka till jobbet när höstterminen brakar loss.

14 kommentarer:

 1. Tack för den lilla söndagstexten från boken. Hoppas den blir bättre längre in i boken.
  Ha en bra söndag inomhus.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ajdå, det kan vara störande med såna där kommentarer på böcker. Hoppas den blir bättre. Jag brukar ge upp och läsa annat om det inte funkar, livet är för kort för dåliga böcker, och det finns ju så mycket en vill läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. De där första 10000 orden kan vara svåra att få till.

  SvaraRadera
 4. Det är många nya böcker för mig denna söndag, den här inräknad. :) Helt ny för mig. Hoppas den blir bättre snart och beroendet kickar in. ;) Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 5. Den avstår jag spontant!
  Här började dagen med regn och åska så nu är det betydligt svalare.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Den här boken var jag nyfiken på, men jag tror att det kanske gick över nu :)

  SvaraRadera
 7. Ja tänk så mycket förväntningar betyder. Platt fall eller ren förtjusning. Detta är inte min genre men jag hoppas du snart börjar gilla vad du läser för annars tycker jag du plockar fram en annan! Jag tragglar inte mer än 50 sidor, kanske max 100 om jag inte gillar vad jag läser då får den förbli oläst. Livet är kort, hihi
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Kände inte till boken tidigare, hoppas den "bättrar" sig. ;)

  SvaraRadera
 9. Jeg liker veldig godt bøkene til Karin Slaughter så jeg ville også tenkt denne boken var bra når hun sier det. Dessverre vet jeg at slike blurber både skapes av forlag (tar noe ut av en sammenheng) og kjøpes av andre forfattere. Det kan jo være at en av de tingene har gjort seg gjeldende her.
  Ha en riktig fin sommersøndag!

  SvaraRadera
 10. jag håller med Josefin. många nya böcker den här veckan. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Om jag måste traggla mig igenom starten av en bok så får den vara. Onödigt att slösa tid på sånt man inte gillar eller får flyt i. Finns så många bättre saker att ägna sin tid åt :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.