söndag 14 juli 2019

Söndagens smakbit, v. 28 Manhattan transfer


Det var som att titta ut över en biopublik under slutscenen av Titanic.
I'll never let go, Jack.
Vienna hade alltid undrat om hon var den enda som störde sig på att Rose DeWitt Bukater inte makade på sig så att både hon och Jack Dawson fick plats på den flytande dörren i det jäkla isvattnet. Hon låste demonstrativt sina egna fingrar bakom ryggen när Kajsa lutade sig fram för att omfamna henne.
Ingen av dem var beredd när spyan kom. Den fastnade överallt. På kläder. I hår. Över skor. Tiden stannade för Vienna när hon med förskräckt min frös med ena handen för munnen och den andra mot magen och blicken hypnotiskt fäst på Kajsas brudklänning som blivit brunspräcklig in absurdum.
s. 20 ur Manhattan transfer av Katja Hvenmark-Nilsson
Fler smakbitar hittar du här

Hittills har jag bara hunnit läsa första kapitlet, men redan nu känner jag med hull och hår att boken kommer att skänka mig mycket läsglädje och feelgood-feeling, helt enkelt. Heja!

Fortfarande är jag på resande fot. Just nu i Åhus där yngsta dotterns spelar handboll på beachen. Ett stort håll-i-gång. Jag är inte jättepigg på den här campingen. Dels är den dyr, in absurdum, för att använda Hvenmark-Nilsson's uttryck här ovan, dels är den fullbokad vilket ger ett oväsen i stort sett dygnet runt. I natt vaknade jag flera gånger av högröstade, säkert lite överförfriskade människor ... vid ett, vid tre ... hm!

Mitt bästa beslut för det här jippot för i år är att jag, lillkillen och hund inte går in på spelområdet, utan vi håller oss på campingen. Jag skriver och läser. Lillen leker och hunden vilar. Nog för att jag gärna hade velat se några matcher, men det är ett alldeles för stort projekt och varken liten eller hund mår bra av att vistas i stekande sol i sand bland så många människor. Lillkillen förstår ju inte heller varför inte han får springa in på plan och då blir inte mitt fokus att se matcher utan att hålla koll så att inget tokigt händer och så att barn och hund mår bra. Inte helt lätt, för att inte säga omöjligt. Punkt slut.

16 kommentarer:

 1. Den här har jag sett lite här och var men inte läst. Tack för smakbiten och ha en fortsatt skön semester!

  SvaraRadera
 2. Åhus. Då får du passa på att äta lite Ottoglass i glasskiosken vid stranden och/eller i hamnen. Godaste glassen som finns (förutom italiensk då :))!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monika: ja :) tanken är att äta varsin stor glass innan vi far vidare på tisdag. Har varit här många år på rad men aldrig kommut oss för att testa Ottos.

   Radera
 3. Tack för smakbiten! Sett men inte läst. Verkar klokt att stanna på campingen för er, ha en fortsatt fin söndag.

  SvaraRadera
 4. Det lät som ett kompromissande för att få tillvaron att fungera. Det kan jag förstå, med barn blir det lätt så då deras aktiviteter måste få komma i första rummet. Så bra att ni ändå kan slippa undan den värsta trängseln. Tack för smakbit och trevlig fortsättning på semestern

  SvaraRadera
 5. Roligt att du redan känner att det är bra bok. Det är så härligt när sånt händer. Hoppas du ändå får en trevlig vistelse på campingen. Trevlig söndag och tack för en fin smakbit. :)

  SvaraRadera
 6. jaha, då är vi inte så långt ifrån varandra. jag sitter i stugan i Yngsjö låååångt ifrån beachhandbollen, tack och lov. känner inte till den boken alls. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. usch vad hemskt attt vara med om det som beskrivs i boken! Tack för smakbiten. Det låter som du har tagit rätt beslut att vara kvar på campingen med lillkillen och hunden. Hoppas det blir lugnare på natten bara.

  SvaraRadera
 8. Låter klokt att ni håller er kvar på campingen. Men synd att det är sådant liv på kvällen.
  Tack för smakbiten.
  Ha en fortsatt fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 9. Hoppla, nerspydd brudklänning låter ju sisådär :/

  SvaraRadera
 10. Låter som en bra bok, men det finns roligare saker än en överfull camping!

  SvaraRadera
 11. Känns som att vänskapen mellan Vienna och Kajsa sattes på prov där_-...

  SvaraRadera
 12. Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Den där boken gör mig nyfiken :)
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 14. Låter lite jobbigt med den överfulla campingen med en massa hänsynstomma människor som lever rövare... Men jag kan trots allt sakna campinglivet emellanåt :-)
  Jag var och tittade på Manhattan Transfer på Konserthuset i Stockholm för en herrans massa år sen. Dom var bara sååå bra! :-D
  Ha en bra start på veckan och en fortsatt fin semester!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.