söndag 7 juli 2019

Söndagens smakbit, v. 27 Hjärtats tillfälligheter av Sofia Ymén


"Hur länge räknar du med att bli kvar här i Österby?"
"Va?" Den plötsliga frågan överraskade honom även om han ännu inte träffat på den arbetsgivare som inte i något skede kommit sig för att ställa den. Tre månader var svaret men erfarenheten sa till honom att hålla tyst om den detaljen. Även om hans cv, där han alltid lagt sig vinn om att vara ärlig, gav klara ledtrådar till svaret. Att få förståelse för det löfte han givit sig själv för tio år sedan var vare sig något han krävde eller förväntade sig. Ett år i varje land, aldrig längre.

s. 26-27 ur Hjärtats tillfälligheter
Fler smakbitar här

Jag har precis påbörjat en ny feelgood samtidigt som jag sitter och funderar på vilka (och hur många) fysiska böcker jag ska packa ner inför kommande semester. Jag vill inte hamna i en situation där jag står utan en bok att läsa även om jag samtidigt förstås alltid har min Storytel med mig, vart jag än går och det faktum att jag själv skriver. Även om det är semester tar jag aldrig ledigt som författare. Aldrig. Att skriva är att leva, även om övriga familjen inte håller med mig. För mig går det inte utan - och jag är så glad att jag äntligen, efter alla år, kan titulera mig författare. Det ger liksom ett kvitto på att det jag gör för att må bra faktiskt inte bara är en löjlig hobby som går att skratta bort. Det är faktiskt ett yrke. Varför nu yrke skulle värderas högre än en hobby, men ...

Jag ska skriva i dag i alla fall. Liksom alla mina lediga dagar. Och läsa.

15 kommentarer:

 1. Låter som härliga planer - spännande med nya boken också :-)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. För få böcker på semestern är en katastrof. Jag kommer att packa ner sex pocketböcker för en vecka och hoppas att det räcker.

  Kram och ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Ja, man kan fråga sig varför yrken värderas så högt.
  Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Tack för den smakbiten.
  Ha en skön söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Gissar att han har en anledning att bara ge ett land ett år, men det känns lite jobbigt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Du gör rätt i att skriva om du mår bra av det. Hoppas du får många fina skriv- och lässtunder under semestern. :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Jag förstår att din dröm gått i uppfyllelse och gratulerar dig till författardrömmar som blivit sanna. Det ligger mycket arbete bakom, och jag som läser mycket skulle inte kunna åstadkomma eget skrivande. Ha en skön semester, och tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. intressant det där med värdering av yrken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbit och intressanta tankar kring skrivande och författarskap.

  SvaraRadera
 10. Inte illa att kunna titulera sig författare! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakebiten, ny författare för mig.

  SvaraRadera
 12. så härligt att vara författare. känner inte till din bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten1 Har inte hört talas om författaren. Ha en riktigt skön läs och skrivsemester nu.

  SvaraRadera
 14. Att skriva är nödvändigt. Att leva är inte nödvändigt.

  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.