tisdag 30 juli 2019

Sommar vid Sommen av Camilla DahlsonSommar vid Sommen är en varm och fin feelgood med humoristiska inslag som gör mig nyfiken på att läsa vidare. Tur för mig att det kommer en uppföljare inom en inte alltför lång framtid.

Dahlson är en författarkollega till mig via Idus förlag, där hon har gett ut en rad barn-böcker. Hon är därmed också en förebild för mig som också vill vidga mina vyer och skriva feelgood-romaner för vuxna. Tänk så roligt.

Disa arbetar som ekonom på ett byggbolag i Stockholm. Hon känner sig åsidosatt och utanför på arbetet, och lika ensam på fritiden.
När en nyanställd kollega värderas högre än Disa är måttet rågat och hon säger upp sig. Hon säljer sin lägenhet och spontanköper en gård vid sjön Sommen för pengarna.
På gården tänker hon starta ett Bed & Breakfast, men det är inte så lätt som hon har trott att få turister att hitta till gården. Hon måste vara kreativ och påhittig för att lyckas och upptäcker snart att det inte heller är det lättaste att hantera vare sig älgar eller akvarellmålning eller grannbonden med de glittrande ögonen.   
Med Sommar vid Sommen bjuder författaren Camilla Dahlson på ett härligt feelgood-äventyr. Det här är första delen i serien om Sommen.   
CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom, men har sedan 2013 utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker, och även en lättläst bok för vuxna. Camilla bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Hon har tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen.

Camilla Dahlson
Sommar vid Sommen
Lind Co
via Storytel
ISBN: 9789178614271
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Omslaget på boken fick jag en association till Blå Band kartongerna med såser i.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Jag tackar för tipset! Boken är beställd till bibblan så jag beställde den raskt. Några före men det får jag ta.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.