måndag 29 juli 2019

Solviken av Annika Estassy


Jag läser böckerna i helt fel ordning. Jag har för länge sedan läst Croissants till frukost, tiden innan bokbloggen och upptäckte försent att Solviken kom först. Då lät jag bli att läsa den, men nu har det gått så pass lång tid att jag inte minns karaktärerna till Croissants så väl. Dessutom märker jag att böckerna till stor del är fristående. Hur som helst, nu har jag läst boken och är glad för det.

Det är en mysig feelgood med ett relativt stort persongalleri som stundtals förvirrar mig. Mest tror jag att det beror på att jag lyssnade till boken och inte läste den i fysisk form. Jag är en van ljudbokslyssnare men märker att alltför många karaktärer i en bok kan göra mig snurrig. Vem är vem och vem hör ihop med vem, typ?

Solviken är en sann feelgood som skänker värme och nyfikenhet.

Mitt i reklamhögen på Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och väntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, såsom det blev.Inte långt därifrån, i en ljus och fräsch lägenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stå ut med att det blivit vår och att Niklas inte bor med henne och dottern längre.
När Marie öppnar det vadderade kuvertet upptäcker hon att ödet, eller om det är faster Greta, har pekat ut en riktning åt henne; Solviken, ett färgglatt renoveringsobjekt i Roslagens skärgård. Marie, som känner hur fyrtioårskrisen närmar sig med raska steg, vet att hon inte har någonting att förlora, och kastar sig ut i det okända.
Det blir en omtumlande yttre och inre resa, inte bara för henne utan även för Niklas, Ylva och Gabriel som hon råkar på vägen och vars öden sammanflätas med hennes.

Solviken är en varm relationsroman om längtan efter kärlek och bekräftelse och om att våga för att vinna.


Annika Estassy
Solviken
Bokfabriken
via Storytel
ISBN: 9789175232072
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den tyckte jag var helt ok. Jag tror inte heller att jag läste dem i rätt ordning men ibland gör det ingenting.

    Kram

    SvaraRadera
  2. När det är för många personer med så blir jag förvirrad oavsett om jag ser, lyssnar eller läser :-) Men jag gillade verkligen omslaget! :-D

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.