måndag 8 juli 2019

Skuggan av Helen Ekeroth


En fartfylld, spännande och riktigt välskriven driven fantasy om drakar. Drakar som jag nästan, nästan ser framför mig som hästar samtidigt som jag minns yngsta dottern när hon var runt tre-fyra år och önskade sig en alldeles egen drake i present. Som mamma vill jag förstås gör allt för mina barn och känslan att veta att just den önskan inte skulle kunna gå att uppfylla ...

Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Där går flickor som vill bli krigare i kejsarens styrka och konkurrensen är hård.
Men Nuwa är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt och utan förklaring slutade som drakberidare. Det visar sig vara svårare än Nuwa anat, både att rida en drake och att få reda på sanningen om sin mamma. Samtidigt dras hon in i en hemlig motståndsrörelse på skolan, något som förändrar allt. Det finns hemligheter som är långt större än hennes egna och frågan är vem som kan lita på vem.

Skuggan är första delen i fantasytrilogin Drakberidaren.

Jag ser fram emot fortsatta delar i serien.Helen Ekeroth
Skuggan
Rabén och Sjögren
ISBN: 9789129707069
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Fantasy är inget för mig, förmodligen beroende på min brist på fantasi :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Tyckte också om den :)

  SvaraRadera
 3. Fantasy är inget för mig personligen men jag tror att många kommer att uppskatta denna serie.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.