lördag 27 juli 2019

Manhattan transfer av Katja Hvenmark-Nilsson


Efter att ha läst första kapitlet tänkte jag wow, vilken bok. Den kommer jag att sträckläsa med nöje. Den började rappt, oväntat och underhållande. Jag kände direkt att jag kom huvudpersonen Vienna nära. Men sedan hände något och ... nja. Den föll platt för mig, tyvärr. Jag saknar (fortsättningsvis9 närvaron till karaktärerna och ett djup, även om berättelsen på samma gång har en allvarlig underton som den är rapp och förhållandevis underhållande. Tyvärr inte i den grad att jag skulle önska och rappheten gör mig mest bara förvirrad. Men kanske är jag bara inte en storstadstjej?

Manhattan Transfer är en rapp feelgood om Vienna Anderzén från Linköping som efter en traumatisk separation reser ensam till New York. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn och upptäcker plötsligt nya sidor av sig själv i sällskap med den sargade levnadskonstnären Courtney Wilson och hunden Play. 
Vistelsen i New York blir en omtumlande inre och yttre resa, och hon inser hur mycket en människa kan förändras av en ny geografisk och social kontext. När Vienna slutar vara turist och kastas rätt in i stadens hårda livsvillkor inser hon vidden av sin kapacitet. För att överleva och vinna i betongdjungeln måste hon slänga präktigheten och kontrollbehovet åt sidan och bli streetsmart.
Manhattan Transfer är en roman om frigörelse och självständighet, om att finna sig själv.

Katja Hvenmark-Nilsson
Manhattan transfer
Hoi förlag
ISBN: 9789176970836
Finns hos Adlibris och Bokus


4 kommentarer:

 1. Trist när det börjar bra och sen faller platt... Jag kände lite igen mig ändå, fast på ett annorlunda vis. Såg Manhattan Transfer uppträda på konserthuset i Stockholm för ett helt gäng med år sedan och vi är i Vienna just nu ;-)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Ha en fin och solig lördag och det var en författare jag inte visste om.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Den funkade inte riktigt för mig heller tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt när en bok börjar lovande men sedan faller platt. Jag har läst några sådana också och man blir liksom besviken.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.